Tata bogat -Tata sarac, Robert Kiyosaki

ROBERT T. KIYOSAKI este copilul bogat al unor oameni săraci. El şi-a dorit dintotdeauna să nu muncească asemeni tatălui sau, care, în ciuda faptului că avea un salariu consistent, era veşnic îngropat în datorii. Concluzia lui este că, în principal, problemele financiare provin din faptul că mulţii ani de şcoală nu ne învaţă nimic despre cum funcţionează banii, ci doar cum să muncim din greu pentru ei, iar atunci când îi avem – mulţi, puţini – nu ştim cum să-i folosim în favoarea noastră.
Nu nesocotiţi faptul că relaţia cu banii este una de putere: ori îi stăpâniţi, ori deveniţi sclavii lor.

Părinţii săraci le spun copiilor să meargă la şcoală, să fie cât mai silitori şi să-şi găsească o slujbă bună.

Părinţii bogaţi îşi pregătesc copiii să devină, la rândul lor, bogaţi.Însă calea de urmat pentru câştigarea bogăţiei este iniţierea în arta finanţelor.
Învăţaţi-vă copiii să fie liberi din punct de vedere financiar!

În această perioadă de mari schimbări economice, lecţiile lui Robert Kiyosaki despre cum puteţi face banii să muncească pentru dumneavoastră sunt nepreţuite!

Rich Dad – Robert Kiyosaki from TRM Europe on Vimeo.

Cartile lui Kiyosaki si, in special cea de fata, se bazeaza pe urmatoarea poveste : crescut in Hawaii, Robert este fiul unui profesor universitar foarte apreciat, care a muncit toata viata sa ca angajat si, in consecinta, considera ca cea mai buna (si mai sigura) metoda de a reusi in viata este de a avea rezultate cat mai bune in scoala si facultate, pentru ca apoi sa te poti angaja pe un post foarte bine platit. Acesta este “tatal sarac” al lui Kyiosaki. Mentalitate tipic romaneasca, as zice.

Pe de alta parte, cel pe care Kiyosaki il considera “tatal sau bogat” este de fapt tatal prietenului sau cel mai bun, un foarte bun om de afaceri care considera ca succesul nu poate veni decat acumuland cat mai multe cunostinte financiare, si construindu-ti propria afacere. Avand acest avantaj de a creste alaturi de doua persoane atat de diferite si de a putea face o comparatie intre modurile de viata ale fiecaruia dintre cei doi “tati”, Kiyosaki alege sa mearga pe calea tatalui bogat si dupa mai multe incercari esuate reuseste sa devina unul dintre cei mai bogati oameni din Hawaii.

About the Author TRM

follow me on:
>