Controlul Motivatiei

Daca ti se pare ca motivatia oamenilor se dovedeste mai dificila decat ai crezut, verifica daca nu cumva ai neglijat unul dintre urmatoarele aspecte:

• Intelegerea principalelor necesitati umane – Ai inteles ca satisfacerea necesitatilor de baza ale oamenilor nu asigura o motivatie deplina, ci ii determina doar sa se duca in fiecare zi la lucru? – Ai incercat sa motivezi oamenii in functie de nevoile lor individuale? – Le-ai oferit oamenilor oportunitatea de a-si valorifica in intregime potentialul? – Ai inceput prin a incerca sa satisfaci necesitatile de pe nivelurile inferioare?

• Organizarea muncii – Ai analizat munca fiecaruia pentru a vedea ce imbunatatiri poti aduce? – Ai descoperit (discutand cu oamenii) ce isi doreste fiecare de la munca lui? – Ai acordat suficienta responsabilitate fiecarui partener? – Le-ai comunicat periodic oamenilor concluzii referitoare la rezultatele lor anterioare?

• Obtinerea performantelor – Te-ai asigurat ca oamenii tai au competenta ceruta de munca lor? – Ai incercat sa adaptezi , pe cat posibil , munca oamenilor la nevoile fiecaruia? – Ai acordat oamenilor stimulente potrivite? – I-ai laudat pe oameni atunci cand au obtinut rezultate bune?

• Mentinerea performantelor – I-ai informat corect pe toti membrii colectivului tau despre ceea ce se intampla in firma? – Ai indentificat domeniile in care rezultatele nu s-au ridicat la standardele fixe? – Ai incercat sa ii ajuti pe oameni sa-si planifice activitatile viitoare? – Ai incercat sa creezi o atmosfera de lucru cat mai placuta?

• Generarea entuziasmului – Ai facut tot posibilul pentru a-ti mentine o atitudine pozitiva fata de motivatie? – Ai incercat sa fii consecvent in reactii? – Te-ai aratat interesat de ceea ce fac oamenii tai, dar si de ei ca persoane? – Te-ai straduit sa-ti menti o stare de spirit optimista si sa comunici acest lucru celor din jurul tau?

About the Author TRM

follow me on:
>