Motivatie

Pentru a realiza o sarcina dificila este nevoie de motivatie. Cu cat suntem mai motivati cu atat putem atinge obiective mai greu de atins. Cum ne motivam ?… Daca stim ce vrem devenim motivati.. dar trebuie sa credem in ceea ce vrem. Si aici intervine viziunea, sau visul. Mai intai trebuie sa vedem beneficiul final sa se nasca o dorinta… pasiune. Aceasta pasiune este energia cu care vom munci, cu perseverenta, fara intrerupere pentru cladirea afacerii. Network marketing-ul este un domeniu in care efectele muncii se simt foarte clar. Se spune ca in in network marketing lucrezi la program part-time si castigi mai mult decat la full time. Network marketing-ul presupune vanzari directe. Intr-un business de vanzari directe este mai multa munca decat in orice afacere de vanzari traditionala, dar numai la inceput. Deci miturile despre munca putina sunt spulberate din start.

Atunci ce rost mai au vanzarile directe sau network marketing-ul ? Au un rost bine pus la punct. Acestea reprezinta cel mai puternic instrument de a porni o afacere de succes de la zero. De ce ? Cu ce sunt mai bune fata de orice alta afacere ? In primul rand pentru a porni un business traditional este nevoie inca de la inceput de o firma si de o investitie minima de mii de euro. Pentru vanzarile directe (network marketing) este suficienta afilierea la o astfel de firma. Odata ce devii membru poti cumpara marfa in orice cantitate cu un pret de depozit si o poti revinde sau poti doar sa recomanzi produsele altora si ei le cumpara cu numele tau. Tot ce urmeaza sa faci este sa construiesti reteaua de distribuitori, network-ul personal si un plan de marketing corespunzator. O retea de distributie poate fi formata rapid incepand cu niste cunostinte care au aspiratii asemanatoare cu ale tale. Planul de marketing va fi simplu la inceput, vei face reclama asa cum te pricepi si cum esti invatat de companie. Comisioanele se vor cumula in reteaua ta si vei obtine venituri din ce in ce mai mari, pe masura ce network-ul se dezvolta.

Toate acestea sunt reale. Dar exista o conditie. Fara un vis autentic succesul va fi stabilit de bataia vantului. Un vis autentic inseamna o sursa de fericire. Atata timp cat credeti ca visul se va indeplini veti avea tot ce va trebuie. O minte indoielnica nu ajunge la o decizie. Daca mereu va intrebati daca ati pornit pe o cale buna, nu veti avea suficienta consistenta in actiunea de cladire. A crede in vis nu inseamna entuziasm pueril sau psihoza. La inceput a fost lumina…

Orice inceput pare o sfortare… ceva greu, o nastere cu dureri… o investitie, groapa cu noroi dinnaintea fantanii. Dar exista ceva care da sens acestei sfortari. Inceputul inceputului este intotdeauna ceva simplu, usor si frumos, o nastere spontana… la fel cum umplu spatiul razele de lumina imediat ce scanteia s-a produs.
Inceputul este o viziune este o senzatie subiectiva foarte placuta. Mai intai exista viziunea.. si apoi incepe munca nasterii. Sigur ca si acest inceput are un inceput. Putem vorbi despre inceputul care te determina sa continui… despre inspiratie.

Este ceva simplu. Cu totii aveti vise care genereaza o dorinta. Un exemplu a ceea ce numesc vis este: „Ma uit la alpinistul care ajunge in varf si inteleg ca as putea si eu”, acest lucru ma face fericit si ma face sa doresc sa ajung acolo. Va creste o pasiune pentru alpinism. Aceasta pasiune este combustibilul. Majoritatea oamenilor au dorinte si pasiuni pe care nu le valorifica, le refuleaza si le opresc. De ce ? Pentru ca le e frica de esec. Le este frica sa fie naivi pentru o clipa (a fii naiv insemnand aici „a crede mai mult decat este normal”). Dar nu este nici o problema. Poti sa dai drumul la pasiune oricand. Si ce daca „te-ai fript” de 10 ori inainte de asta, poate celelalte pasiuni erau puerile. Credeti in visul pe care-l aveti si veti avea succes oriunde. Va propun network marketing. De ce ? Pentru ca poate genera un vis usor de priceput. Cu totii intelegem valoarea banilor, a averii, a bunastarii. Este un vis pe care majoritatea oamenilor il pot avea si intelege. Este un vis de baza. Chiar daca nu va este familiara ideea de network marketing totusi doriti sa gustati acest vis.

Ce inseamna sa vinzi ? Care este scopul vanzarii ? Ce pozitie are marketingul ? Ce network marketing ?
Inceputul in network marketing este nu de putine ori un vis frumos pentru toata lumea. Network marketing presupune ca noi avem o retea (network) prin intermediul careia noi formam relatia de lunga durata intre produsul nostru si client (acesta fiind marketing-ul). De ce este un vis frumos? Pentru ca totul pare usor. In network marketing se spune: Daca stii sa vorbesti e suficient sa recrutezi membrii pentru reteaua ta personala de distributie”. Si daca avem o retea deja… in mintea noastra visul incepe. „Daca stii sa vorbesti e suficient sa promovezi produsul tau celorlalti”… si acum avem si vanzare. Totul e atat de simplu. Practic visul meu devine: „Network marketing = fericire”. De ce ? Pentru ca asociez succesul in afaceri cu bunastarea. Si bunastarea cu fericirea. Din acest moment incepe sfortarea, nasterea cu sau fara chinuri, care pentru mine este numai o cale spre succesul personal.
Ce se intampla ? Majoritatea oamenilor esueaza. De ce ? Pentru ca pierd cel mai important lucru… si anume inspiratia si inceputul de la care au pornit. Visul lor „Network marketing = fericire” este inlocuit cu „Network marketing = nefericire”. De ce ? Pentru ca nu au reusit sa vanda si nu au reusit nici sa recruteze (desi stiau sa vorbeasca).
Oamenii cred ca visul trebuie sa se adevereasca cand vor ei. Ce s-ar intampla daca prin ipoteza, in ciuda esecului persoana si-ar pastra visul ? Atunci ea ar deveni mai abila, ar incerca din nou dar cu o abordare mai buna. Daca notiunea de esec dispare ca forma a fricii, atunci putem avea 100 de esecuri (vezi Edison a avut aproape 2000) si visul nostru, inspiratia, nu sufera. Iar ca rezultat vom invata ce inseamna sa vinzi, care este scopul vanzarii si a vinde va fi o actiune fara efort iar „Network marketing = fericire” va deveni o realitate.

Sursa

About the Author TRM

follow me on:
>