De ce ratam in afaceri?

1. Nu aveti un plan de viata.

Oamenii incep afaceri din multe motive: isi urasc locurile de munca, au nevoie de mai multi bani sau si-au dorit dintotdeauna sa aiba propriul business. Problema este ca foarte multi dintre ei ar trebuie sa stie intai ce isi doresc in viata si apoi sa lanseze un business care sa aiba legatura cu ceea ce isi doresc. Pe de alta parte, majoritatea nu se gandesc cum va fi viata lor ca antreprenor. Astfel, inainte de a infiinta o afacere, ar trebui sa se intrebe cat timp vor rezista sa lucreze sapte zile pe saptamana. In afacerea TRM daca iti aloci 4 ore pe zi castigi deja foarte bine.(vezi planul de afaceri)

2. Nu aveti contacte.

Se spune adesea ca valoarea afacerii sta in cat de multe contacte aveti, in cat de multi oameni cunoasteti. Si este adevarat. Astfel, inainte de a lansa o afacere, faceti-va contacte. Daca nu sunteti buni in a va face prieteni sau sunteti genul de persoana care nu tine legatura cu ceilalti…s-ar putea ca antreprenoriatul sa nu fie pentru dvs.

3. Nu ati identificat o piata specifica in care sa va vindeti produsele/serviciile.

Faceti-va timp pentru gasi o nisa bine definita pentru businessul dvs. Foarte multi proprietari de businessuri mici isi doresc sa vanda produse si servicii pentru toata lumea, dar este mult mai usor sa dezvoltati un plan de marketing cand stiti cui trebuie sa vindeti. Pentru ca timpul si resursele dvs. financiare sunt limitate este mai bine sa va alegeti o nisa pe care sa va canalizati eforturile. Pentru ca…pana la urma specialistii sunt platiti mai bine.

4. Nu aveti destui bani.

Daca in viata personala nu aveti un buget bine stabilit pentru cheltuieli, este putin probabil sa faceti acest lucru in afaceri, unde va trebui sa luati decizii in functie de informatiile financiare pe care le aveti. Inainte de a incepe o afacere (renuntand total la alt job) ar trebui sa va ganditi sa supravietuiti un an fara salariu. Daca nu aveti destui bani pentru a va finanta in primul an de functionare al companiei, s-ar putea sa nu rezistati psihic pana cand businessul dvs. va genera venituri adevarate. Pe langa banii necesari supravietuirii in primul an, ar fii bine sa aveti o suma pusa deoparte si pentru situatii de urgenta, imprevizibile.

5. Nu sunteti ordonat.

Aici este vorba despre obiceiurile pe care le aveti: Obisnuiti sa stabilit anumite ore pentru a va ocupa de unele cerinte ale businessului? Va concentrati pe acele sarcini care genereaza venituri? Stiti cat castigati la fiecare serviciu ori produs pe care il vindeti? Stiti care este rata de succes pe canalul de distributie ales ?(la cate persoane contactate realizati un cumparator, ex; 5/1)

Daca stiti ceea ce va doriti, va cunoasteti piata si sunteti atent la cheltuieli este sigur ca businessul dvs sa ajunga unul de succes.

About the Author TRM

follow me on:
>