Fii Intreprinzator!

turismFI INTREPRINZATOR!

Întreprinzătorul este acea persoană care îşi asumă riscul începerii propriei sale A-faceri. In el arde “focul sacru de a face”.

7 motive pentru a deveni întreprinzător

1. Castigi mai mult

Prima şi cea mai importantă diferenţă între a lucra ca angajat şi a avea propria ta firmă se referă la bani. Ca angajat vei avea un salariu fix care va creşte doar în situaţii de excepţie (promovare, greve s.a.). Propria ta afacere îţi oferă posibilitatea de a obţine din ce în ce mai mulţi bani pe măsură ce te vei dezvolta.

3. Iti stabileşti cum vrei programul de lucru

Ca angajat ţi se impune un orar strict şi nu de puţine ori eşti obligat să faci ore suplimentare care nu sunt plătite la adevărata valoare a efortului depus. A fi proprietar de afacere înseamnă şi a-ţi gestiona timpul de muncă după propriile nevoi şi aşteptări de la afacerea ta.

4. Iei singur deciziile

Libertatea ta este atacată în momentul în care altcineva gândeşte, vorbeşte şi acţionează în numele tău, interzicându-ţi să-ţi exprimi ideile valoroase; confortul oferit de statutul de „condus”, care te scuteşte de responsabilitate, nu poate concura cu satisfacţia pe care o ai când realizezi ceva prin propriile tale eforturi.

5. Lucrezi cu oamenii pe care îi vrei

Ca angajat esti de multe ori forţat să munceşti alături de oameni cu care nu ai nimic în comun sau care nu se ridică la nivelul tău, deşi aveţi aceeaşi funcţie. Lucrând cu oameni pe care ţi i-ai ales după propriile tale criterii îţi va fi mai uşor să îţi organizezi afacerea şi vei avea o idee mai clară despre calităţile şi defectele acestora. Mai mult, ai posibilitatea să apelezi la ajutorul apropiaţilor tăi, ceea ce îţi va înlesni munca.

6. Progresezi cu ajutorul provocărilor concurenţei

Ştii că lucrând ca angajat ai nişte sarcini monotone şi nu intoate cazurile eşti încurajat să progresezi. Te simţi bine atunci când înveţi ceva şi te auto-depăşeşti… Pentru a-ţi dezvolta afacerea şi pentru a-ţi depăşi concurenţii, vei învăţa să aplici în fiecare zi ceva nou.

7. Te bucuri de aprecierea celorlalţi

Când te lansezi într-o afacere nu urmareşti exclusiv avantajul material, îţi propui de asemenea să ieşi şi din anonimatul în care te afli în mod obişnuit ca angajat al unei firme sau ai unei instituţii. Dacă vrei să te faci cunoscut şi apreciat pentru munca şi calităţile tale, vei face totul ca să fii diferit de ceilalţi, să ai iniţiativă.

Sistemul “trm” are interesul de a coopta in corpul activ, profesionisti care adera la valorile comune ale sale si ale echipei actuale: oameni liberi, educati si informati care sa influenteze definitoriu mediul social in care traiesc, prin calitate si viziune.

Riscurile întreprinzătorului

În paralel cu aceste avantaje există şi riscuri pe care un proprietar de afacere şi le asumă când începe o afacere. Unul ar fi renunţarea la ideea unui loc de muncă stabil ca angajat pentru un loc de muncă nesigur (cel puţin în faza de început a afacerii); de asemenea, se poate ca în afacere să învesteşti bani din propriul tău buzunar pe care, în caz de eşec, să nu îi mai poţi recupera; mai mult, este posibil să te înglodezi în datorii pe care să-ţi fie greu să le restitui, s-ar putea ca pe sectorul de piaţă pe care ţi l-ai ales concurenţa să fie prea puternică, sau să ai probleme cu găsirea şi angajarea unor oameni cu adevarat competenţi.

Toate aceste riscuri sunt reale şi trebuie să fii conştient de ele pentru a putea valorifica partea pozitivă.

Numai cine riscă câştigă. Cu noi, insa, riscurile sunt minime!

Pentru a concretiza şansa ta de câştig trebuie să ai câteva calităţi:
1. Capacitatea de a munci mult şi din ce în ce mai mult pe măsură ce afacerea se dezvoltă.
2. Forţa de a avea o atitudine pozitivă chiar şi în momentele defavorabile, de criză; un antreprenor are tăria de a nu renunţa la primul semn de dificultate.
3. Puterea de a lua decizii dificile – tu vei lua majoritatea deciziilor asupra ta şi a afacerii tale, însă destul de puţine vor fi uşor de luat.
4. Capacitatea de a învăţa din greşeli, fără a le considera obstacole în calea reuşitei tale, ci oportunităţi prin care afli cum poţi să faci mai bine, văzând cum nu trebuie să faci.

Munca de întreprinzător este grea. Deşi îţi trebuie şi puţin noroc, reuşita ta nu are de-a face cu oportunismul, ci cu valoarea ideilor tale, calitatea căilor şi cu efortul pe care îl depui pentru a le susţine.

Te încadrezi in acest plan de constiintă?
Atunci afla cum poţi deveni întreprinzător.

Ia-ti viata in propriile maini!

Daca simti ca a sosit timpul pentru o schimbare poti invăţa tehnicile noastre si sa folosesti sistemul nostru. Avem un plan, care functioneaza. Noi suntem pregatiti sa-ti oferim un plan pas cu pas. Nu vor fi surprize, stim exact ce se va intampla. Sistemul nostru functioneaza. Aici si acum.

Cei mai buni bani se câştigă pe cont propriu… cu cât înţelegi mai repede că cu atât mai bine.

„Vă aruncaţi ochii pe fereastră şi vedeţi că în faţa casei voastre este o bancnotă de 20 euro, pe care o suflă vântul de colo-colo.
Ce faceţi? Variante de răspuns:
– Vă tolăniţi în fotoliu şi vă uitaţi la televizor;
– Vă certaţi cu ceilalţi Parteneri ai familiei ca să stabiliţi odată pentru totdeauna a cui sarcină este să strângă banii din faţa casei;
– Vă repeziţi afară cu viteza luminii şi înşfăcaţi bancnota, până n-o găseşte altcineva înaintea voastră.
Evident, alegeţi a treia variantă de răspuns – doar nu sunteţi atât de stupid să lăsaţi să vă scape printre degete 20 euro.

Şi-atunci, dacă răspunsul este atât de clar… de ce nu faceţi ce spuneţi? De ce nu vă repeziţi afară să înşfăcaţi bancnota, până n-o găseşte altcineva înaintea voastră?

<<Pentru că nu este nici o bancnotă afară>>, o să spuneţi. Hm… Oare?

Sunt o mulţime de bancnote de 20 euro afară care aşteaptă să fie culese, doar că ele nu se află în faţa casei voastre, ci… prin împrejurimi. Peste tot în jurul vostru există oameni care au nevoie de cineva care să le cureţe covoarele, să le tundă gazonul, să le vopsească gardul, să le plimbe câinele, să le spele maşina etc. şi aceşti oameni sunt dispuşi să plătească pentru toate aceste mici servicii, dar au nevoie de bani iar voi îi puteţi ajuta să-i facă.

Este normal ca gustul pentru afaceri să fie cultivat de la vârste fragede.

Nu e deloc complicat: banii vă aşteaptă la noi, şi pe ei si pe voi…. trebuie doar să ieşiţi din casă şi să-i culegeţi.

Totul se învârte în jurul acestei idei cum că oportunităţile de afaceri există peste tot şi că nu trebuie decât să ieşi din inerţie şi să porneşti în căutarea lor. (Un mesaj, care constituie punctul de plecare al oricărui succes.)

2o de milioane de mini-revoluţii

Revoluţia a adus mult mai mult decât o cutie de bere pentru fiecare. A adus ceva de o importanţă colosală, ceva aproape miraculos, a adus fiecăruia posibilitatea de a alege ce anume vrea să facă în viaţă.

Suntem liberi să ne alegem drumul pe care vrem să mergem!

Şi asta pe cont propriu, în propriul nostru interes. Nu ne ţine nimeni în lanţuri. Nu ne place ce facem la un anumit moment, n-avem decât să ne orientăm spre ceea ce ne place şi ştim să facem. Noi alegem. Suntem complet liberi să ne etalăm talentele şi să scoatem bani cu ele.

Dar atenţie! Daca vrem si avem curajul să folosim această libertate atunci acasta este strict problema noastră. E necinstit să-i acuzăm pe alţii pentru ceva care ţine de noi înşine. Fiecare putem fi un revolutionar real, ferit de frustrari si plin de realizări.

O diferenţă esenţială

În urmă cu milioane de ani, omul (sau strămoşul omului) se lupta din greu să supravieţuiască în faţa unor animale care i se păreau mult mai puternice decât el. În condiţiile acestea, cum se face că a ajuns să stăpânească lumea?

Motivul care a stat la baza succesului omului, a fost faptul că el, spre deosebire de celelalte animale, are conştiinta adica capacitatea de a cunoaste, de a relaţiona şi de a actiona constient si în sensul motivaţiilor sale profunde . Aceste capacităţi au dat putere omului sa creeze cu ajutorul lor avantaje pe care celelalte animale nu şi le puteau crea.

Întreprinzătorii pot creşte în ei acest „foc sacru” care îi diferenţiază de oamenii obişnuiţi şi care le permite să se ridice mult deasupra acestora, ca standard si calitate a vieţii.

Ce să fie acest”foc sacru”? Care este trăsătura comună a tuturor celor care fac afaceri? Să fie oare acel fler înnăscut, despre care se tot vorbeşte? Să fie oare competenţa într-un anumit domeniu, pe baza căreia poţi identifica uşor ce oportunităţi oferă domeniul respectiv? Să fie oare talentul de a lucra cu oamenii, astfel încât să reuşeşti să-i atragi în preajma ta pe cei mai valoroşi dintre ei? E prea complicat ?

„Focul sacru” al întreprinzătorilor curajul de a acţiona.

Acesta este elementul care îi diferenţiază pe întreprinzători de oamenii obişnuiţi: faptul că la un moment dat în viaţa lor au avut curajul de a acţiona, de a intra efectiv în afaceri, cu toate riscurile şi dificultăţile pe care le-a presupus acest pas. Pentru că degeaba identifici o oportunitate-trăsnet, degeaba te documentezi de la A la Z, degeaba pui la punct toate amănuntele… Atâta timp cât nu acţionezi, nu poţi spune că ai o afacere. Ci cel mult un hobby.

Avantajul principal

Prietenii mei oamenii de afaceri spun că n-ar putea să trăiască fără câteva ore de tămbălău pe zi. Le place la nebunie ce fac. Le place lucrul sub tensiune, le place concurenţa, le place că uneori e nevoit să dea câţiva paşi înapoi ca să simtă apoi mai intens satisfacţia unui salt înainte. S-au apucat de afaceri pentru bani, dar acum banii au devenit doar un pretext ca să poată duce viaţa pe care o doresc. Şi dacă-i întrebi care e principalul avantaj pe care l-au adus afacerile, răspund în două cuvinte: „AM EVOLUAT MULT!”.

Fi-ţi pionieri sau avantajul de a fi primul

Ori de câte ori apare o afacere interesantă, dar absolut nouă pentru piaţa românească, se găsesc în mod sigur câteva persoane care să întrebe: „Da’ cine a mai pus afacerea asta în practică? Arătaţi-mi pe cineva care scoate bani cu ea, să mă conving eu că e o treabă viabilă.”

Un asemenea mod de a gândi este o dovadă clară de amatorism în afaceri. O afacere de succes se bazează întotdeauna tocmai pe un element de noutate, pe o chestie inedită, care nu s-a mai făcut până atunci, dar care satisface într-o proporţie mulţumitoare o anumită nevoie a unei pieţe (care piaţă poate fi şi una locală; important este ca acolo să nu fi pătruns încă produsul sau serviciul în cauză).

A fi primul este vital. Peste tot în lume, întreprinzătorii adevăraţi se zbat să fie nu numai cei mai buni, ci primii sosiţi într-un domeniu. Şi asta pentru că ei ştiu că primul sosit va fi întotdeauna preferatul consumatorilor îi fixează puternic în conştiinţa publicului.

Iar treaba asta se aplică peste tot, nu numai în domeniul afacerilor: Nadia Comăneci este şi acum cea mai celebră gimnastă din lume, pentru simplul motiv că a fost prima care a luat nota 10. Au urmat după ea şi alte gimnaste care au luat nota 10, dar cine le mai ţine minte?

Aşadar, motivaţi-vă întotdeauna să fiţi pionieri într-un domeniu. Demaraţi primii ceva, pentru că atunci veţi scăpa, cel puţin pentru o perioadă, de cel mai nemilos adversar al oricărui întreprinzător: concurenţa.Iar un întreprinzător priceput, care nu are concurenţă în domeniul său, nu trebuie să se gândească decât la ce va face cu banii câştigaţi.

FOLOSEŞTE Triunghiul de Aur al Succesului(TAS)= Dorinta Credinta Vointa

Puterea gandurilor, sentimentelor şi acţiunilor tale iţi poate imbunataţi fundamental viaţa

Ajungi intotdeauna acolo unde-ţi Doreşti!

Motivatiile, Visele, Idealurile sunt combustibilul vieţii. Fără dorinţe maşina umană nu merge sau merge foarte greu.

Atragi cea ce Crezi! Esti ceea ce gandesti!

Oamenii sunt uneori reţinuţi in a accepta acest adevar esential, deoarece asta-i solicita sa isi asume responsabilitatea cu privire la experientele lor de viata. Unii prefera sa creada ca sentimentele lor fie preced gandurile, fie exista independent de ei.
Este aproape imposibil sa ai un anumit sentiment fata de un lucru daca nu il constientizezi.
Aceasta inseamna ca trebuie sa te gandesti la respectivul lucru inainte de sa simti ceva cu privire la el…
De exemplu, in cazul in care colega ta se supara pe tine din diferite motive la mijlocul zilei, dar tu nu afli de acest lucru pana la sfarsitul zilei, nu ai nici cum si nici de ce sa te intristezi. Oricat de suparata ar fi, cat e ziua de lunga, tu nu stii nimic, nu simti nimic, deoarece nu te-ai gandit la ea. Multi oameni sufera la nesfarsit pentru ca traiesc o relatie in mod retrospectiv si prin invinovatire. Asuma-ti responsabilitatea a cea ce esti, si a cea ce doresti sa fi, crede cu putere in idealul tau si Legea Atractiei va face ca totul sa se implineasca.

Reuşeşti cea ce Vrei . Asumarea responsabilitatilor iti da putere
Pentru a detine puterea fă schimbari pozitive in viata ta, renuntă sa te privesti ca o victima neputincioasa in fata factorilor externi ţi a conjuncturilor. Aceasta ti-ar nega responsabilitatea cu privire la propria experienta si te-ar impiedica sa te bucuri de puterea care iti revine.
Pentru a folosi aceasta putere trebuie sa intelegi cum lucreaza, ce legatura are cu credintele tale. Ceea ce crezi acum face ca lucrurile sa se intample. Atunci cand crezi foarte mult in ceva, felul in care poti face acest lucru posibil vine fara nici un efort. Uneori, ceea ce trebuie sa stii si sa faci se regaseste, in mod magic, la indemana ta. Cu alte cuvinte, puterea credintei tale devine un magnet pentru solutiile precise de care ai nevoie. Cu cat e mai puternica credinta, cu atat vei atrage cele mai bune solutii. Acest fenomen este miezul procesului uman de creatie. O data ce esti convins de ceea ce vrei sa creezi si apoi crezi ca poti pune in practica, rezultatele tale sunt, teoretic, asigurate.
Privind dintr-o alta perspectiva, o data ce ai o viziune clara cu privire la ceea ce faci, nu e nevoie sa te mai straduiesti sa intelegi in ce mod trebuie sa faci…
Cele mai multe esecuri ale dietelor traditionale sunt rezultatul incercarii de a forta un lucru sa se intample.
Efortul, stradania si increderea in puterea vointei sunt toate semne ca lupti cu tine, ca intentionezi sa treci peste credintele cele mai adanci.
Dar atunci cand ceea ce crezi este clar si pozitiv, tot ceea ce trebuie sa faci este “sa lasi sa se intample.”

Pasi pe calea succesului!
Planurile tale de viitor au nevoie de un “maestru” motivat, optimist, increzator in propriile forte si plin de energie. Pasi pentru a-ti asigura cu adevarat succesul in viata:

1. Ganduri, ganduri si bune, si rele… Controleaza-ti, insa, pornirile negativiste si, plin/ă de forta, increzator/e, inlocuieste-le cu ganduri optimiste!

Lasa in urma trecutul. Nu ramîne prea mult timp in trecut. Inainte de a-ti crea un viitor stralucit, lasa durerile trecutului in urma. Daca ai gresit o data, nu inseamna ca vei gresi mereu. Trecutul este o sursa de educatie. Invata din trecut, dar nu lasa problemele care fac parte din istorie sa te macine si sa intervina intre tine si visele pe care ti le-ai facut. Viaţa ta se desfăţoară in prezent. Trăieşte acum, aici – fii în realitate.
Aminteste-ti succesele aceasta te va ajuta să îţi reamintesti că eşti puternic.
Fii constiinţă creativă dă şansă posibilitatilor. Totul este posibil celui care crede pînă la sfarsit! Visele pe care le porti in suflet, chiar dacă sunt lasate pe mai tarziu, se pot implini. Crede ca viata ta poate fi mai buna… Acceptă ca visele tale se pot împlini şi restul vine de la sine.
Viseaza la ziua cea mare. Fii optimist si bucura-te de planurile de viitor pe care ti le-ai facut! Doar asa visele tale vor avea putere sa ramana in picioare. In plus, imagineaza-ti cum va fi ziua cea mare care te asteapta…
Bucura-te deja de ce vei realiza. Esti pe drumul catre success? Atunci este momentul sa te bucuri si s-o arati lumii intregi! Gandeste-te ca esti pe cale sa-ti atingi idealul in viata si, acum, fa-l sa fie posibil. Aminteste-ti ce spuneai cand simteai ca lumea este a ta! Profita de momentele tale de glorie pentru a te bucura de reusitele ce vor urma.

2. Daca nu acum, atunci cand?! Aceasta este cea mai simpla metoda de a-ti incepe planul de schimbare. Intreaba-te: “Daca nu acum, atunci cand?” si vei descoperi ca este momentul sa faci primul pas si, poate, cel mai important!

Ce nu-ti doresti? Cateodata, pentru a-ti da seama de schimbarile pe care ti le doresti, este mai usor sa observi ce nu-ti place la tine, la cei din jurul tau, in viata…
Pune-ti o intrebare. Teama ca nu vei reusi sa-ti atingi scopul te paralizează…?! Pune-ti cel putin o intrebare care sa te ajute sa duci la capat planul stabilit.
Acceptă schimbarea Schimbarea nu pica din cer! Schimbarea o faci singur. Doar tu decizi daca te schimbi!
Adevarul despre schimbare. Vei da gres! Nu o data, de doua ori, ci de multe ori… Important este sa nu-ti pierzi increderea, rabdarea si forţa! Te vei gandi poate ca este un sfat negativist dar, mai presus de toate nu trebuie sa uiti sa fii realist/a.
Începe AZI. Lumea se scalda in vise si planuri de viitor din cele mai indraznete, este fundamental dar insuficient. Avem nevoie de fapte!
Analiza. Făţi obisnuinta de a rezerva cel putin 30 de minute, inainte de culcare, pentru a face o analiză al zilei care a trecut si un nou plan de bataie pentru ziua care urmeaza. Poate ti se va parea un exercitiu pentru memorie, insa, el este mai mult de atat. Este un element de control asupra vietii. Si, nu uita: AZI e momentul sa incepi!
Amesteca. Rutina isi poate spune cuvantul in noul program pe care ti-l faci in viata. Adauga cate o activitate noua, in fiecare zi, pentru a te motiva spre noile task-uri.

3.Trăieşte prin tine.
De multe ori, punem capat dorintelor noastre pentru ca ne este teama de ce vor gandi oamenii cand vor afla de noul plan, de scopurile si de visele noastre. Decide acum prin cine traiesti. TU şi apoi… ceilalti! Fă ceva pentru tine ca să poţi face mai mult şi pentru ceilalţi
Noroc sau Miscare– success peste noapte sau Pasi catre succes. Aştepti ca norocul să-ţi cadă din cer…Succesul vine cu pasi marunti, prin munca sau pica din cer si atunci este noroc pur. Diferenta este una singura: succesul pentru care nu muncesti poate dura putin, pe cand succesul realizat cu pasi marunti iti asigura viitorul. Cei care cred in succesul imediat, pot da “nas in nas” cu dezamagirea pentru ca succesul inseamna timp, rabdare… depăşire de bariere, obstacole, “Zidul Berlinului”.
Oportunitatile. Ceea ce ti se ofera astazi, este posibil ca maine sa lipseasca din peisaj. Cu alte cuvinte, lucrurile se schimba! Profita de oportunitatile care ti se ivesc si nu lasa pe maine ce poti face azi.
Alege ce-ti doresti sa faci. Ce-ti doresti mai mult in viata. Cu toate problemele zilnice pe care le ai pe cap, uiti de cele mai importante lucruri . Trebuie sa alegi sa te gandesti la schimbarile pe care ţi le doresti de la viata, ca visele tale să te conducă spre viitor şi nu spre trecut.
Primul pas. Un singur pas in directia cea buna si vei reusi sa pui in miscare planul si visul cel mare! Scrie pe o foaie prima miscarea pe care vrei sa-o faci si nu mai sta pe ganduri!!
Mai specific… Formuleaza-ti ideile si scopurile cat mai specific cu putinta pentru a-ti fi usor sa le indeplinesti. Cu cat sperantele, dorinţele sau asteptarile tale sunt vagi, cu atat acestea se vor transforma in obstacole greu de trecut. Trebuie sa stii ce-ti doresti, cat iti doresti si de la cine iti doresti…
Creeaza-ti strategia. Cand stii exact ceea ce vrei, trebuie sa stii si cum vei obtine asta. O idee vaga despre drumul pe care il vei urma in atingerea succesului nu iti va fi de folos. Construieste-ti o strategie clara si te vei putea mandri cu rezultatele.
Foloseste termenul “limita”. Stabileste-ti nu doar o data pana cand iti vei fi indeplinit sarcina, planul, visul, dorinta, ci mai multe momente in care te vei gandi cum vei incepe sa pui in aplicare schimbarea. Fara un deadline clar, toata strategia ta se va duce pe apa sambetei!
Instrumentele utile. Pentru a duce la bun sfarsit cele stabilite, vei avea nevoie de cateva instrumente utile – un calendar, un grafic… Acestea te vor ajuta sa respecti termenele stabilite si sa treci de linia de sosire cu capul ridicat.
Actiuni inteligente. A pune piciorul in prag este calea catre schimbare – dar nu orice actiune are acelasi efect. Spre exemplu, daca alegi sa nu tii cont de alimentatie sănătoasă, este un pas gresit! Important este sa faci alegeri inteligente pe care sa le mentii pe tot parcursul vietii.
Fii activ/a ! Propune-ti orice tip de activitate in afara scolii sau a serviciului si mentine-te in forma maxima. Te vei simti plin/a de energie, motivat/a si mai increzator/e in propriile forte.
Foloseste-ti timpul cu intelepciune! Ce ne dorim cel mai mult in viata, dar se pierde in fiecare zi este TIMPUL. De aceea, pasii pe care ii urmezi trebuie facuti cu intelepciune. Descopera pe ce activitati se scurge timpul si fa alegerea corecta! Profita de fiecare minut si fiecare secunda din viata ta!
Invata din greseli. Cand lucrurile nu functioneaza exact asa cum ti-ai fi dorit, nu pierde ocazia de a invata din greseli. Apropie-te usor, usor de solutiile dorite incercand sa repairi acele greseli pe care le-ai facut in trecut.
Suisuri si coborasuri. Nu te vei simti in permanenta motivat/a caci, si tu, ai parte de suisuri si coborasuri de-a lungul vietii. Important este sa te mentii pe pozitii si sa scoti din peisaj momentele de judecata, nemultumure, furie si frustrarile.

4.Ridică ştacheta
A sosit momentul sa-ti ridici putin standardele! Abgradează capacităţile Miraculosului tău Computer. Ai un potential fantastic! Da-ţi dreptul sa ceri şi să faci mai mult pentru tine, şi pentru cei din jurul tau… Idealul se poate atinge atunci cand iti realizezi visele si cand continui sa-ti doresti mai mult, mai mult, tot mai mult.
Jurnalul personal. Milioane de ganduri iti trec prin minte in fiecare zi, dar daca nu le “monitorizezi” le vei pierde rapid. Fa-ti timp pentru a tine un jurnal si vei descoperi ca iti poti realiza visele intr-un timp record.
Manifesta-ti curiozitatea… Lumea este plina de lucruri uimitoare care sunt gata sa fie descoperite. Fii curios/a si citeste, discuta, observa, asculta si descopra misterele care te inconjoara.
Fii culegator. Daca obisnuiesti sa te uiti la televizor, vei vedea ca sunt multe idei care roiesc in jurul tau si care te pot ajuta sa-ti formezi scopul in viata. Nu-ti lasa carnetelul gol, pe noptiera, ci noteaza-ti chiar si cele mai nastrusnice citate.
Fii autodidact/a. Cu cat stii mai multe, cu atat evolutia ta va fi mai impresionanta. Informatia pe care o acumulezi este cea mai buna sursa de incredere asa ca, invata tot ce poti si tot ce-ti doresti si vei avea cu siguranta energia de a merge pana in panzele albe.
Aboneaza-te la reviste, ziare, newslettere. Informatia este cheia succesului. Pentru a te mentine pe pozitii, trebuie sa ai acces la orice tip de informatie. Daca se poate, aboneaza-te la reviste, newslettere si cauta acele informatii care prezinta interes pentru tine.
Foloseste biblioteca! Oricat de banal ti s-ar parea, biblioteca te poate ajuta. Cartile iti ofera o alta perspectiva asupra vietii oferindu-ti solutii din cele mai variate. Daca nu-ti place sa citesti, ar trebui sa incerci sa-ti cultivi potentialul. Bibliotecile online sunt si ele o solutie…
Citeste autobiografii. O tehnica des utilizata pentru a capata experienta este sa acumulezi informatii despre viata oamenilor cu o vasta experienta care au cunoscut succesul si au stiut sa se bucure de el. Citeste carti autobiografice si invata de la altii ca sa le poti scrie apoi si pe ale tale.
Sesiunea – brainstorming. Reuneste cativa prieteni apropiati si povesteste-le despre noile tale planuri. Intalnirea se va dovedi cu adevarat fructuoasa, avand in vedere faptul ca ei iti vor putea oferi idei pe care tu, este posibil, sa nu le observi.
Aduna citatele preferate. Fie ca le gasesti in cartile tale preferate, fie ca le aduni din filmele de la televizor sau le auzi de la vedetele in care crezi, maximele te pot motiva foarte de mult. Nu ezita sa-ti notezi de fiecare data cand te regasesti in vreun citat!

5.Punete în formă
Mentine o dieta sanatoasa. O viata sanatoasa inseamna un regim alimentar corect si o viata activa din punct de vedere al activitatii fizice. Renunta la alimentele grase, care contin multe E-uri si axeaza-te pe salate, fructe si legume proaspete alegand dintre optiunile pentru carne, pe cea de peşte.
Refă-ţi forţele. Pentru a-ti pastra moralul ridicat si energia, de multe ori, ai nevoie de o zi libera in care sa-ti recapeti forta! Cand lucrurile par sa nu evolueze si cand te simti extenuat/a, nu trebuie decat sa-ti iei liber. Fa o plimbare prin parc, pleaca intr-o calatorie cu iubitul tau sau da o fuga la tara, la bunici…
Odihneste-te! Sfatul nostru este sa nu sari peste somnul de frumusete si sa-ti asiguri macar 7 ore de odihna in timpul noptii. Pleaca macar de 2 ori pe an intrun loc in care nu ai mai fost niciodata. In felul acesta, vei lucra cu pasiune si iti vei indeplini scopurile cu succes.
Participă la cursuri de managementul stresului şi punere in forma. Încercaţi să acceptati importanţa acestui model simplu Stimul – Sistem de Opinii – Reacţie. Învăţaţi să controlaţi calitatea informaţiilor recepţionate prin intermediul propriilor gânduri, astfel încât să vă asiguraţi că atunci când sunteţi pus în diverse situaţii alegeţi răspunsul, nu reacţionaţi în mod automat. ŞTERGE PROGRAMUL ACESTA! Folosiţi acest enunţ şi înlocuiţi limbajul negativ cu alternativa pozitivă. Afirmaţiile pozitive duc la rezultate pozitive. Folosiţi un ecran imaginar care să vă protejeze de negativismul celorlalţi.
Introduceţi în programul zilnic Perioada de recuperare Calitativă.

Sala de antrenament

 1. Relaxarea profundă, fizică şi mintală, asigură un răspuns sănătos în faţa efectelor stresului.
 2. Activitatea undelor cerebrale scade pe durata relaxării.
 3. Simbolul potenţialului propriu vă va reîntări încrederea că puteţi realiza mai multe lucruri valoroase în viaţă.
 4. Folosiţi Sala de Antrenament pentru a vă controla permanent energia fizică.
 5. Seara reprezintă un moment excelent pentru practicarea acestor exerciţii, fiind o fază de trecere de la solicitările zilei la activităţile extraprofesionale.
 6. Exerciţiul Standard. Intrare:
  a) Adoptaţi o poziţie confortabilă, închideţi ochii, inspiraţi profund de 3 ori şi relaxaţi-vă cu fiecare expiraţie.
  b) Relaxaţi-vă corpul din creştet până în tălpi (de exemplu: Pielea capului îmi este relaxată, îmi simt pielea capului relaxată…Fruntea îmi este relaxată, îmi simt fruntea relaxată…, . etc)
  c) Imaginaţi-vă pe malul râului, înaintaţi spre casă, păstrundeţi în vestibul şi faceţi un duş în Sala de Antrenament.
 1. Consolidaţi-vă respectul faţă de propria dumneavoastră persoană, plasând imagini pozitive pe pereţii Holului Central.
 2. Sunteţi o persoană cu totul deosebită. În viaţa dumneavoastră au existat momente când aţi demonstrat că, în realitate, sunteţi o fiinţă remarcabilă.

Cabina de montaj

 1. Ecranul central este pentru prezent, ecranul din stânga – pentru Istoriile Viitoare, iar cel din dreapta – pentru evenimentele din trecut.
 2. Asiguraţi-vă că Istoriile Viitoare sunt programate în cele mai mici detalii.
 3. După ce vă programaţi tot ceea ce este important. Folosiţi Perioada de Recuperare Calitativă şi, pe ecranul viitorului, repetaţi mintal rezultatele pe care doriţi să le obţineţi.
 4. Nu precupeţiţi nici un efort pentru dezvoltarea Dorinţei, Certitudinii şi Perseverentei”, în vederea atingerii obiectivelor propuse.
 5. Manifestaţi prudenţă în dezvăluirea obiectivelor dumneavoastră, gândiţi-vă la Zonele de confort ale celorlalţi şi la aşteptările lor.

Dormitorul

 1. Creierul nu poate procesa simultan două gânduri. În consecinţă, continuaţi să folosiţi un monolog interior pozitiv atunci când sunteţi confruntat de temeri.
 2. Teama există doar în minte. Învăţaţi să acţionaţi, să vă implicaţi în lucruri de care vă temeţi şi veţi descoperi că ea nu mai există.
 3. Renunţaţi la ceasul deşteptător şi creaţi-vă în minte „Ceasul ocaziei”, plasat în Dormitor.
 4. Folosiţi „Baldachinul Somnului”, asiguraţi-vă în fiecare noapte un somn adânc şi relaxant.
 5. Dacă v-aţi trezi mai devreme, profitaţi de acest fapt pentru a face o plimbare sau pentru a citi o carte motivaţională.
 6. Ţineţi Jurnalul Serii pe noptieră, pentru a vă nota ideile ce apar în timpul somnului.
 7. Învăţaţi să vă studiaţi visele, pentru a obţine o cunoaştere mai profundă asupra lucrurilor şi a pune la treabă o parte cât mai mare a capacităţilor dumneavoastră creatoare.

Fi adult cu suflet de copil
A petrece timpul cu copiii poate fi deconectant, poti uita de griji si probleme pentru ca este placut sa-ti amintesti ca si tu ai fost copil. Ca adulti, am invatat sa ne ascundem adevaratele sentimente şi sa avem o atitudine rezervata. Da frau liber imaginatiei si bucura-te de viata!

6.Reţeaua binelui tău.
Nu te izola! Atingerea scopurilor printr-un nou stil de viata-sanatos, presupune un efort de echipa. Lasa-i pe cei din jurul tau sa-ti fie aproape, accepta-le sprijinul si ajuta-i la randul tau! Construeste-ti Echipa ta de Suport!
Pe cine admiri? Fa o lista cu cel putin trei persoane pe care le admiri cel mai mult si stabileste o structura cu cateva trasaturi definitorii pentru fiecare in parte. Astfel, vei intelege mai bine ce ai de facut!
Focus pe cei din jurul tau! Nu este nimic mai util decat sa-ti indrepti atentia asupra celor din jurul tau si sa inveti din problemele lor. Ofera sprijin celor care au nevoie de tine si gasiti impreuna solutii la toate problemele pe care le intampinati.
Ofera-te voluntar! O metoda utila de a-i ajuta pe ceilalti este de a te oferi voluntar/a. Timpul este resursa cea mai importanta pe care o ai si ideea de a oferi acest bun de pret este o experienta unica. Ofera-ti ajutorul intr-un centru pentru copii, batrani, in scoli sau biserici.
Contributia ta. Ce vei lasa in urma ta? Te-ai gandit vreodata ca traiul decent pe care-l ai presupune un feed-back odata cu plecarea ta in oras, in alta tara sau chiar la Dumnezeu? Propune-ti ca activitatile pe care le ai sa fie cat mai constructive cu putinta pentru ca locul tău, rostul tau si evolutia ta in lume sa capete o manifestare adevarata.
Bucura-te de “cursa” In timp ce iti respecti cu strictete planul, nu uita sa zambesti si sa te bucuri de fiecare moment din viata. Nu te concentra exclusiv pe ce ti-ai propus sa indeplinesti pentru ca, altfel, iti vei pierde motivatia si puterea de a merge mai departe.
Eşti pe calea cea buna! Poate ca nu realizezi, încă, dar mai ai puţin pana sa dobandesti succesul pe care ti-l doresti de atata timp. Simplul fapt ca ai avut rabdarea să citeşti acest material este un pas mare in drumul catre succesul tau.

7. Cum sa-ti invingi teama de apelurile reci.
La inceput pare infricosator sa suni niste straini pentru a-i convinge. Dar procesul devine mai usor daca iti pregatesti inainte discursul, daca incerci sa-ti cunosti clientii si daca stii cum sa raspunzi la obiectiile si reactiile lor. Iata sase strategii sigure pe care le poti folosi pentru a transforma apelurile reci in vanzari fierbinti:

1. Analizeaza-ti temerile. Temerile reprezinta o anticipare a rezultatelor negative. Odata ce ai inteles acest lucru, poti transforma adrenalina produsa de frica intr-un impuls pozitiv. In loc sa te gandesti ca ai putea fi refuzat, ar trebui sa te gandesti ca, prin acel apel, poti castiga o potentiala afacere.
2. Identifica un public tinta. Cheia succesului unui apel rece este identificarea corecta a clientilor, inainte de a suna. In loc sa alegi la intamplare nume din cartea de telefon, mai bine vizeaza persoanele care ar putea fi interesate de produsul pe care il oferi si care sa si-l permita. Identifica clientii ideali la petrecerile deschise organizate cu ocazia absolvirii fiecarei serii de participanti. “Invitam pe toata lumea interesata sa vada ce au invatat studentii. Acestia semneaza o carte de oaspeti la intrare. Dupa doua, trei zile, ii caut pe cei care au semnat si ii intreb daca sunt interesati si daca vor sa se inscrie la seminarul de pregatire”, spune Chaiet. Exista si alte variante prin care sa gasesti clienti. Iti poti intreba studentii, poti suna diferite persoane cunoscute intalnite la intalniri de afaceri. Poti suna oamenii care au participat la o conferinta sau la un trade show.
3. Află ce doresc clientii. Clientii nu sunt interesati de produsul sau serviciul oferit. Nu sunt interesati de caracteristicile produsului, ci de beneficiile lui. Vor sa stie cu ce ii va ajuta. De aceea este extrem de important sa le vorbesti despre beneficiile produsului. Oare serviciul sau produsul oferit il va ajuta pe clienti sa aiba un profit mai mare, sa reduca costurile, sa salveze timp? Sau poate il va ajuta sa imbunatateasca productivitatea sau sa atraga mai multi consumatori.
4. Foloseste de un scenariu. Odata ce ai castigat atentia clientilor, adreseaza-le intrebari din raspunsul carora sa poti afla mai multe despre ceea ce vor si despre ceea ce poti face tu pentru a le indeplini asteptarile. Chaiet ii intreaba daca isi fac griji in privinta sigurantei personale, daca vor sa aiba o incredere mai mare in ei in situatii extreme si daca ar fi incantati sa invete noi tehnici care sa ii ajute sa se apere. “Am o lista cu intrebari pe care le adresez tuturor”, spune ea. “Ma ajuta sa fiu mai increzatoare, ma ajuta sa ma concentrez asupra raspunsurilor si ma ajuta sa directionez conversatia intr-o maniera organizata.”
5. Fii un bun ascultator. “Asculta mai mult decat vorbesti”. “Astfel vei afla care sunt nevoile persoanei, nu doar ii vei da detalii despre cat de util este produsul sau serviciul.” Vei avea doar de castigat daca vei sti sa il asculti fara sa il intrerupi si vei putea adresa intrebari relevante prin care sa le clarifici si sa le confirmi spusele.
6. Accepta un refuz si treci mai departe. Nu toti vor ceea ce are compania ta de oferit. Nu trebuie sa te simti ofensat de refuzuri. Trebuie doar sa te pregatesti pentru urmatorul apel. “Rata succesului tau creste pe masura ce efectuezi din ce in ce mai multe apeluri reci.”
7. Reguli de aur pentru o intalnire de succes
Pentru intalnirile de afaceri cu clientii si incheierea de contracte ai nevoie de diferite tipuri de strategii si abilitati care te vor ajuta sa iti incepi afacerea cu succes prin organizarea unor intalniri potrivite.
1. Colecteaza informatii suplimentare.Printr-un simplu apel telefonic poti anticipa nevoile clientului. Invata cat mai multe despre ele. Pregateste-te pentru intalnirea de afaceri cu clientul tau si invata cat mai multe despre compania lui. Apoi creeza o lista care sa cuprinda toate beneficiile de care se va bucura multumita serviciilor tale.
2. Obiectivul sa fie clar şi realist.O intalnire poate fi extrem de importanta, atat din punct de vedere al costurilor asociate cat si din perspectiva pe care fiecare contract ti-o poate oferi. Este deci important ca fiecare intalnire sa fie eficienta si mai ales clientul sa fie convins. Daca esti consilier de relatii publice, de exemplu, un obiectiv realist pentru o prima intalnire ar fi sa ajungi sa stabilesti o intalnire pentru prezentarea detaliata a ofertei.
3. Prezinta materiale de calitate.Pregateste-ti documente tiparite bine, pe hartie de calitate. Trebuie sa ai tot ce se poate, de la carti de vizita, la tabele estimative, brosuri si materiale de prezentare. Analizeaza cu atentie toate instrumentele pe care le vei folosi in intalnirea respectiva. Materialele trebuie sa fie scrise corect, sa fie coerente, potrivite, inteligibile si cu imagini profesioniste. Analizeaza cu atentie fiecare material in parte. Rolul acestora este sa te ajute sa inchei contractul si sa pastrezi legatura cu clientul chiar daca intalnirea s-a incheiat.
4. Repeta prezentarea.Materialele nu-ti vor folosi la nimic decat daca exersezi inainte utilizarea lor. Repetarea este necesara mai ales daca te pregatesti sa prezinti o noua afacere unui grup de oameni. Exerseaza folosindu-te de intrumente si materiale. E de preferat sa te inregistrezi pentru ca, mai apoi, sa te poti analiza. E un mod de a verifica daca tonul vocii tale este potrivit, daca materialele sunt eficiente, iar abordarea potrivita.
5. Creeaza un raport pe baza observatiilor.Imagineaza-ti ca te afli in biroul unui client. Pe birou vezi o minge cu autograf pe ea. Pe perete e lipit un poster cu o ferma, iar pe fundal se aude cantand incet o caseta cu Beatles. Daca ai remarcat mingea, posterul si melodia, inseamna ca ai deja trei asi in maneca. Inseamna ca ai detectat deja trei moduri de abordare a clientului. Ii poti vorbi despre placerile comune, despre football, despre copilaria de la ferma sau despre cantecul tau preferat de la Beatles. Astfel vei putea sparge gheata si vei reusi sa creezi o relatie bazata pe intelegere si pe incredere.
6. Analizeaza-ti clientul cu atentie.Trebuie sa fii atent la comportamentul clientului in timpul intalnirii. E bine sa observi daca iti aproba ideile sau daca e lipsit de interes. Daca isi tine capul intr-o parte si bratele incrucisate inseamana ca e plicitsit, dezinteresat, neincrezator, iar intre voi nu exista o conexiune. Fii atent la semnalele fizice pe care ti le trimite clientul si ai grija sa-i raspunzi potrivit.
7. Pune intrebari potivite.O intalnire de afaceri este o ocazie de a descoperi nevoile clientului si de a-i prezenta solutiile. Daca discutia dintre voi nu e echilibrata si vorbesti doar tu, inseamna ca intalnirea e un esec. E important sa stii sa pui intrebari potrivite, dar si sa stii sa asculti cu atentie raspunsurile. Sunt surse eficiente de informatii.
8. Prezinta cazuri reale.Cazurile reale si povestile pot demonstra cu succes faptul ca ai tinut cont de nevoile clientilor. Pregateste aproximativ 10 povesti care sa evidentieze diferite abilitati si calitati. Pregateste-te sa discuti pe baza lor in intalnirile de afaceri. Cazurile reale si povestile te pot avantaja fata de firmele concurente care ofera acelasi tip de servicii. Sa nu critici niciodata direct un concurent.E de preferat sa prezinti un caz prin care sa-i vorbesti clientului despre beneficiile pe care le au clientii si consumatorii cu care lucrezi.
9. Ofera-le solutii eficiente.Pentru a incheia cu succes orice tranzactie, clientul trebuie sa fie convins ca serviciul pe care i-l oferi reprezinta rezolvarea problemei lui. Totul se rezuma la parerea pe care si-o formeaza despre produs, serviciu si despre gradul in care acesta ii va rezolva problemele si masura in care tu iti vei respecta promisiunile. La incheiere, repeta solutiile sugerate si raspunde la intrebarile finale care il pot determina sa ia o decizie.
10. Actioneaza ! Sa presupunem ca te-ai pregatit cate se poate de bine, ai folosit eficient observatiile, ai adresat intrebari potrivite, ai fost un bun ascultator, ai prezentat cazuri reale si ai oferit solutii viabile. Inseamna ca a sosit momentul mult asteptat. Acum vei putea intreba direct ceea ce te intereseaza. E uimitor felul in care unii organizeaza o intalnire reusita dar, cand ajund la acest pas, renunta si pleaca fara sa-si realizeze obiectivul. Daca nu te descurci foarte bine cu incheierea, inseamna ca nu i-ai prezentat clientului suficient de multe motive de a cumpara produsul. In acest caz, e bine sa revii la pasul sapte si sa te intrebi de ce s-a intamplat acest lucru. Daca ai urmat bine etapele de la 1 la 9, sunt sanse ca interlocutorul tau sa te ajute sa faci incheierea. S-ar putea sa te surprinda cu o intrebare de genul “Cand putem incepe ?”

Loc de munca sigur sau o roata de rezerva

Acestea fiind spuse noi te invitam sa te gandesti si la o roata de rezerva a locului de munca, adica este timpul sa pornesti si o afacere in sistem network marketing in paralel cu serviciul tau actual. Pentru a nu mai fii pus in situatia sa te gandesti prea des la bani in momentul in care iti este amenintat locul de munca sau nu eşti suficient de bine plătit!Multi dintre noi sunt pusi in situatii dificile, sau se simt stanjeniti cand vine vorba despre salariu si drepturile sale, intr-un interviu pentru angajare. Adevarul este ca sunt cateva probeme personale, cum ar fi si aceasta a salariului, sau cat castigam pentru a ne putea intretine, care se discuta mai greu la un interviu de angajare.Totusi, multi dintre cei care isi cauta un loc de munca poarta asupra lor o anumita retinere in ceea ce priveste discutia libera despree salariu intr-un interviu – mai ales in beneficial lor – ca viitori angajati.Aproape ca a devenit ceva tipic ca atunci cand angajatorul il intreaba pe viitorul angajat, in timpul unui interviu, care ar fi salariul pe care si-l doreste, raspunsul celui din urma sa fie mai mult decat evaziv, chiar o balbaiala de neinteles.Daca se procedeaza in acest fel, angajatorul va avea senzatia, va crede ca ii fortati mana, iar sansa dumnavoastra ca viitori angajati, sa primiti un salariu onorabil scade, chiar o pierdeti.

Locuri de munca

Poate ca sunteti in cautarea unui loc de munca mai bine platit! Sau cautati sa va suplimentati veniturile din actualulloc de munca?
Resursele umane reprezinta una dintre cele mai importante investitii ale unei organizatii, ale carei rezultate devin tot mai evidente in timp. Ele sunt singurele resurse capabile sa produca si sa reproduca toate celelalte resurse aflate la dispozitia unei organizatii.
Oamenii reprezinta resursele active ale organizatiei, deoarece potentialul lor, experienta si pasiunea, initiativele si dezvoltarea lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale.
Tocmai de aceea incercam sa va facem o oferta pentru care nu trebuie sa parasti locul de munca actual.
Un parteneriat la profit impreuna cu noi este sigur altenativa pe care o cautati!

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta direct iar daca aveti abilitati de comunicare (va face deosebita placere sa vorbiti cu oamenii) atunci va putem ajuta sa reprezentati afacerea “TRM” in orasul Dumneavoastra, iar toti cei care vor dori sa se afilieze din zona Dvs. ii inscriem automat in echipa Dvs.

Hotararea apartine in exclusivitate Dvs. Noi suntem aici pentru detalii.

About the Author TRM

follow me on:
>